Mákos-diós hókifli
Hozzávalók a tésztához:
- 4 bögre rétesliszt
- 25 dkg vaj
- csipetnyi só
- 1 bögre tejföl
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre darált mák
- 2 bögre porcukor
- 12 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl rum
- 0,5 dl tej
Hozzávalók a forgatáshoz:
- 2 bögre vaníliáscukorral elkevert porcukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd sóval, tejföllel gyors mozdulatokkal
összegyúrjuk. Ezután három részre osztjuk, majd 15 percre félrerakjuk. A diót a fele porcukorral, a fele
mazsolával és a fele reszelt citromhéjjal, 1 vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük. A máktölteléket
ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tejet teszünk bele. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm
vastagra kinyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongok alsó részére 1-1
mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, majd kissé meghajlítjuk. Így nyeri el kifliformáját.
Ezután sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 15 percig
sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.
JÓ ÉTVÁGYAT!