Mákos-diós hókifli

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a forgatáshoz:






Elkészítése:

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd sóval, tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután három részre osztjuk, majd 15 percre félrerakjuk. A diót a fele porcukorral, a fele mazsolával és a fele reszelt citromhéjjal, 1 vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tejet teszünk bele. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, majd kissé meghajlítjuk. Így nyeri el kifliformáját. Ezután sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.

JÓ ÉTVÁGYAT!